Årskrönika del 3

Del 3 i min årskrönikeserie handlar om konsumtion. För i år har jag faktiskt bytt ut så gott som hela cykelarsenalen. Det började i juli när min Giant Propel Advanced SL såldes till förmån för en skivbromsad komfortracer i form av en Canyon Endurace CF SL. En dyr cykel byttes till förmån för något som kan kallas mellanpris. Tyvärr var sommaren kort och usel men just den cykeln ändrade mitt sätt att se på landsvägscyklar. 

I slutet av säsongen blev det en ny Top Fuel. Den gamla var väl inte ens året gammal när jag sålde den och det är väl vad det är med sådan snabb bytestakt. Men nu hade jag helt enkelt köpt en för liten Top Fuel första varvet så glad ändå att jag kunde reda upp det hela ett år senare. 

Efter att jag köpt en större Top Fuel blev min Superfly för liten. Efter att velat fram och tillbaka såldes ramen och nu ligger min nya ram i en låda någonstans. Är den större? Känns den bättre? Det vet jag inte ännu men om det är något 2017 lärt mig så är det att geometritabeller gärna kan tas med en nypa salt. 

Som en slutkläm vill jag förstås säga att konsumtion är fel och att delfiner gråter varje gång jag köper ny cykel. Men om man får bra för sin gamla cykel och köper något ersättande till bra pris så är det nästan så att delfinerna gör bakåtvolter av lycka och kanske också andra trick. 

Skojar bara, konsumera mindre. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: