Årskrönika del 1

Jag har flera gånger de senaste dagarna börjat skriva på en årssammanfattning men eftersom det skulle bli ett mastodontinlägg som ingen skulle orka läsa kommer det istället korta inlägg under de närmaste dagarna. Observera gärna att detta är min blogg och mitt liv och därför fokuserar jag absolut noll på global politik och prinsar som förlovat sig. 


Del ett handlar om årets finaste läsupplevelse. Kanske jag kunde kalla det till och med en av mitt livs finaste läsupplevelser. Jo, så är det nog. 

Vad handlar då Stoner om? Man kunde på basen av titeln tro att det är en drogromantisk slackerbok, men det är helt fel. I stort sett handlar det om en man som föds, lever och till sist; dör. Om hur han ibland är statist i sitt eget liv, men vid ett par tillfällen blommar upp och lever för att gradvis brytas ner och glömmas. Vad känner herr Stoner? Vad vill han? 

Sen serveras läsaren en återhållsam, men fantastiskt vacker, kärlekshistoria. Det är hela tiden stramt och vissa sidor man glömmer att andas. Jag famnar efter ord här men för att nöta vidare med alltför nötta ord vill jag bara säga: det är helt fantastiskt. 

Jag vet inte om jag kan förstå den helt, eller om du kan – men kanske du kan känna, blomma upp, leva? Kan du? Vill du?

Läs den. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: