Tahko 2017 – när form och flyt inte möts

Jag startade Tahko igår utan några desto större resultatmål, men jag visste att formen kunde räcka till topp 30 samtidigt som jag drömde om topp 20 om allt klaffade. Nu kan jag väl berätta direkt att ingenting riktigt klaffade. 

Tahko är en speciell tävling där starten med cirka 600 (?) cyklister kan vara rätt trång. Trots att jag stod i andra startled fick jag en bedrövlig start där det tog totalt stopp. Uppe vid vägen var jag inte ens bland de 100-150 första. Sen försökte jag ta placeringar men jag ska inte tråka ut er med detaljer men uppe på Kinahmi visste jag att det var kört med tanke på finare placeringar. Jag beslöt där och då att a) ta mig i mål utan skador och b) njuta av dagen. 

Det ska erkännas att jag åtminstone inte i år tränar för att cykla runt och njuta av vädret på tävling. Jag är därför, givetvis, väldigt besviken med hur det gick. Men samtidigt är jag ganska nöjd med att ha ställt om från prestation till njutning. Jag cyklade runt, stannade och åt på flera stationer och hade det rätt mysigt. På sista stationen tog jag mig till och med tid att äta våfflor. 

Före loppet hade jag en plan om att prestera något bra den här gången på 60 km och sen aldrig komma tillbaka. Nu vet jag inte riktigt. Den resultatmässiga floppen tog kanske mer på cyklistsjälen än jag vill erkänna i ett blogginlägg. Om jag orkar träna ett år till så finns ju Tahko kvar. Samtidigt upplevde jag farten jag höll idag (kom i mål på 3.08 eller något sånt) som fullt möjlig grund för ett andra varv… men det finns andra utmaningar i livet/cyklistlivet. 

Vi får väl se. 

Med detta drar jag ett streck för tävlingssäsongen 2017 – del 1. Nu ska jag inte träna på 2-3 veckor utan bara cykla och ha roligt (vilket jag har när jag tränar också förvisso). Sen ska jag se vad jag tar sikte på under del 2. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: