There and back again (the state that I am in)

Jag ska inte sticka under stol med att det är svajigt humör just nu. Ni vet: man kokar lite hopp, spiller i lite förtvivlan, spetsar med lite tvivel och avnjuter det hela med lite dåligt självförtroende. 

Mest handlar det om hur dålig jag är och hur jag försöker hantera det hela. I stort sett brukar jag uppleva att jag är dålig på två sätt (när det gäller cykling är det två sätt, i övriga livet är jag förstås dålig på långt fler sätt). Dels är jag dålig tekniskt och dels är jag dålig fysiskt. Vill man vara självkritisk som cyklist tycker jag att man täcker in det mesta där faktiskt. 

Tekniskt har jag märkt att jag just nu är som en nyfödd kalv på cykeln. Jag syftar inte på ysterheten utan på vingligheten. Det blir inte bättre av att alla är bättre än jag och cyklar så förbaskat fort. Vad är det med folk? Tycker de att det är roligt att cykla? Har de förstått något alls? 

Men jag är tålmodig. Jag vet att det alltid är så här vid den här tidpunkten på året och jag vet att det vänder när jag börjar prioritera att det ska vända. 

Efter att jag i mitten av januari kände mig bra fysiskt har det svängt spikrakt neråt nu. Troligen är det jobbstress och elände som suger energi ur mig. Eller något annat. Vad vet väl jag? Oberoende vilket har jag varit superseg en dryg vecka nu och igår blev jag så förbannad när det gick segt på en tjugominutare att jag avbröt hela passet och blev alldeles förvirrad. Watten var moderata men benen var allt annat än moderata. Benen var som en militant vänstergerilla vill jag påstå. I bakgrunden finns ett batteribyte i mina Garmin Vector som kanske ställde till det för eventuellt kan en nykalibrering spöka med siffrorna.

Hur åtgärdar man dåligt fysiskt självförtroende? Man fortsätter försöka. Ikväll fortsatte jag försöka och redan idag var benen bättre och även om benen inte var helt lattjolajbans fick jag ändå ett pass 60/30 på 330/240 watt i 40 minuter genomfört. Inga rekord, inga genombrott, men en strävan. Det är strävan som är mödan värd som någon poet skrev.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: