Skitväder, skitis, skitdäck

Tydligen är det något fel på mig för att cykla utomhus just nu är helt enkelt inte kul. Det är i och för sig inget ovanligt. Det händer mig ibland på vintern när föret utomhus är antingen för kallt, för halt eller för oinspirerande helt enkelt. Inomhus hinner jag konstigt nog aldrig bli uttråkad för dels är passen korta och dels har jag filmer och annan underhållning. Det här med att tycka det är magiskt vackert för att solen orkar upp ett par centimetrar över trädtopparna och för att den reflekterar så fint i isen på den 65 km långa rodelbanan som man just försökt överleva – ja, det är helt enkelt inte min stil. 

Men jag har tidigare varit i denna situation. I något skede svänger det även om det är lite trist att jag inte riktigt tyckt det har har varit skoj på några veckor. 

Idag var det alltså lite i den stilen. Dubbdäcken har sett sina bästa dagar och rent allmänt är känslan lite borta, så där som det blir när man gör som man gör. Men fysiskt var jag rätt jämn, det vill säga samma känsla efter 20 minuter som efter 3 h 20 minuter. Men som sagt: redan om ett par veckor kan känslan vara en helt annan. 

Men i övrigt rullar det på. Jag har egentligen distansvecka nu och nästa vecka men inte riktigt hunnit distansa före idag. Därför har det blivit mest sweetspot, tröskel, core, rinkbandy och så vidare. 

Många som möter mig på gatan har frågat om jag ska köra Festive 500 och då har jag mumlat något om Vätternrundan, strumplängd och Fäbodaloppet på skidor. Sanningen är den att jag inte kunde tänka mig något tråkigare. 23-24 h på 8 dagar är fullt genomförbart men tristessen att sitta där och höra på dubbdäcksrassel i 500 km? Den tristessen är inte att leka med. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: