N+1

image

I dag blev det en ny ”vintercykel”. Jag är fortfarande febrig men tog en Ibumax och hämtade hem en ny cykel från min lbs VM-Sport.

Nu har jag köpt min första Trek, närmare bestämt en Trek Superfly 7 2016. Litet steg för människan men stort för mänskligheten som vi säger här på Nasa. Jag valde i grova drag mellan en Canyon och en Trek men valde Trek på grund bra gaffel, intressant geometri (korta kedjestag, 69 graders styrvinkel och långt topprör) och hyfsade komponenter. Jag hade fått något bättre delar på en Canyon för samma peng men valde att handla lokalt den här gången.

image

Vad ska man säga om en sådan här cykel? Tja…om man gillar hardtail så behöver man knappast bättre cykel än så här om man är motionär. 142 mm axel bak och 15 mm fram ger styva hjul. Hjulen är kanske lite tunga men de är i alla fall bombsäkra. Gaffeln är en Fox 32 Performance med nya FIT4-dämpningen. Jag ser fram emot att testa den. Växlarna är 2×10 vilket är på gränsen till snålt om man jämför med Canyon men för mitt bruk duger det gott. Drivpaketet är en salig mix av Deore, SLX och XT vilket är en mix som funkar och inte heller kostar en förmögenhet. Nu ska jag inte tråka ut er med att skriva ner sånt ni kan googla fram men i mitt tycke har den här cykeln en bra mix av prylar från lägre mellanprisklassen från Shimano och Bontrager.

image

Min plan är att använda den med så få uppgraderingar som möjligt. Däcken säljer jag för jag har andra i garaget med lite större volym (40 euro/paret säljer jag dessa XR1 Expert 2.2/2.0 för). Sadeln är jag osäker på hur jag kommer överens med. Vid en kort provtur kändes den superbekväm men återstår att se om vi blir långvariga vänner. Hjulen lär väga en bit över 2 kg/paret och där skulle det finnas en logisk uppgradering om jag önskade. Men jag tror jag gör däcken slanglösa och kör med originalhjulen.

image

Nu räknar jag bara upp en massa delar och det låter som att det här var ett 100 % rationellt beslut. Men ärligt talat var nog delvis viljan att köpa lokalt det som fick mig att välja Trek Superfly 7. VM-Sport lät mig provcykla flera cyklar och det känns ju som en lyx att kunna betala en cykel och sen inte vänta ett halvår på att DHL ringer på dörren. Dessutom tyckte jag att den här var riktigt snygg också, eller vad tycker ni?

Sen gick loss med vågen också…här får ni lite vikter att frossa i.

Trek Superfly 7 19.5/18.5 utan pedaler ca 11.7 kg
Bontrager XR1 Expert 29×2.20/2.00 630 / 730
Deore kassett 11-36 383 g
Slangar Schwalne 19 ca 200 g/styck
Bromsskivor Shimano Centerlock 180 mm/160 mm 160/140 g
Bontrager Mustang Elite par ca 2100 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: