Handskarna är huvudsaken

Ny vår och nu grävs sommarcykelgarderoben fram igen. De flesta acessoarerna hänger ju med några säsonger, men ofta brukar jag bli tvungen att förnya någonting. I vår är det dags för nya cykelhandskar.

De flest har väl sina egna preferenser för hur en cykelhandske ska vara och se ut. Den gode Boonen kör ju utan på Paris-Roubaix men för oss dödliga är en handske ett enkelt sätt att bli, och förbli, lycklig. Varför? Först av allt kan en bra cykelhandske ge ett komfortablare grepp och om man får tro en del forskning dessutom skydda mot domningar och andra nervrelaterade problem.

Personligen föredrar jag en långfingrad handske. När man cyklar i skogen finns det en risk för att man kraschar eller river sina händer mot kvistar och annat elände. Om sådant händer erbjuder en långfingrad handske ett suveränt mycket bättre skydd än en kortfingrad. Vid riktigt rikligt svettande blir inte heller fingerändarna hala mot broms- och växelreglage.

Som vanligt när jag ska köpa något har jag finkammat internet efter bra köp. Om ingen kommer med en protest eller ett förslag på något avsevärt bättre från Bikesters sortiment blir det troligen denna handske. Snygg design, bra pris och Giro brukar sällan göra mig besviken.

Vagcyklist & Bikester

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: