För kallt för episka vinterbilder

Det finns en del sadistisk träningslitteratur som säger att man ska träna med de som är bättre än en själv. Tanken är väl att man ska sporras till bättre prestationer och förhoppningsvis inte knäckas helt. Nu blev det ungefär just precis så när jag i dag körde en (för mig) oerhört lång skidrunda med Danke och Rejd. För de ovannämnda var väl hela rundan en lång gäspning men för mig var det ren överlevnad. Dåliga spår på många ställen (isigt, massa kottar och skit och mera i liknande stil) och riktigt dåligt fäste var väl de största problemen. Sen är jag en riktigt dålig skidåkare också men jag tyckte väl inte att de yttre förhållandena var helt kanon. Men solen sken ju lite i alla fall. Men trots detta så trodde jag att jag skulle bryta ihop totalt när jag såg skylten som sa att det var 10 km kvar av rundan.

Min första tanke när rundan avklarats var att jag aldrig någonsin ska skida igen. Men de 25 km (vi förlängde vandringsleden med en extra slinga på ca 4 km) gick på under 2 h vilket indikerar att en normallång runda hade gått på ca 1.40 h. Det är en helt ok tid för mig (speciellt med tanke på föret) och jag tror inte att jag någonsin skidat så fort runt den där 😠😈😠😈😠😈:evil:😤😇😠 vandringsleden. Vid bra före och utvilad kropp borde alltså rundan gå under timmen.

Och sen så for jag hem…och fick lite mat av min hustru som stått vid spisen när jag slitit i skidspåret.

This is just a matbild, son, taken for the people who can see something's wrong.

A post shared by vagcyklist (@vagcyklist) on

Det som var surt var att jag blev långsammare hela tiden under rundan, men däremot blev jag inte vansinnigt trött. Det är bra. Det tar jag med mig (och påminner mig själv om att lägga tredubbla fästtejplager nästa gång).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: