Wolf Tooth Components

image

Från och med nu kommer jag att samarbeta med Wolf Tooth Components. WTC är ett ganska nytt amerikanskt företag som specialiserar sig på bland annat så kallade narrow wide drev som passar för de flesta moderna vevpartier. Det betyder att man relativt enkelt kan göra om sitt växelsystem till 1×10. Dessutom kommer de i februari ut med ett bakdrev med 42 kuggar som gör att man kan göra om en 11-36 kassett till en 11-42 kassett.

20140110-090843.jpg

Under 2014 kommer jag åtminstone att använda delar från Wolf Tooth Components på min Anthem, men eventuellt också på vintercykeln. Jag måste först bara fundera lite med hjälp av utväxlingskalkylator. Jag får återkomma med lite bilder och närmare info när lite delar dyker upp under våren.

Annonser

6 thoughts on “Wolf Tooth Components

 1. MrL skriver:

  Spännande

 2. Matti skriver:

  Coolt! Bra med konkurrens till Sram, skulle själv gärna testa i ngt skede.

  • vagcyklist skriver:

   Tja ska bli intressant. Bara lite osäker på klingstorlekar? Tänkte ta två olika. Kanske 36 för tahko o de flesta andra o 38 för resten. Åsikter om detta?

   • Matti skriver:

    34 fram och minsta bak (11) räckte till 47,5 km/h på Kovjokivägen som du kanske minns, ganska hög kadens dock. Hade jag haft tyngre växlar hade dessa använts. Tycker dock att 38 låter ganska stort, men då kör jag 36 som största bak. Tror inte du behöver större än 36 fram.

   • vagcyklist skriver:

    Hmm. Har 11-34 kassetter nu men blir nog 11-36 skaffat när det blir enkelklinga. Jag måste räkna lite på det där men med wtc 42 drev och 36 fram borde man ta sig uppför i tahko. Och 36-11 vet jag räcker till på vägarna utan problem. Kanske 34 och 36 vore bättre då.

 3. Matti skriver:

  Dessutom upplever jag att det är viktigare med kedjelinjen då man kör Sram singelklinga framme, eftersom kedjan ligger tightare på klingan (mindre spelrum). Detta gör att kedjan börjar gnaga på framklingan sidleds då man klättrar högre upp på kassetten. Därmed fördel med mindre framklinga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: